Glada medarbetare

Det är gott att kunna vara med och påverka

Stanly Jönsson. lagerarbetare

Stanly Jönsson. lagerarbetare

- Jag har jobbat på Blinkfyrar i sex år och trivs bra. Jag kommer säkert att fortsätta tills pensionen. Som ansvarig för montagematerial som förvaras utomhus trivs jag med att vara just utomhus och att ha mycket att göra. Det händer att jag lämnar förslag på hur arbetet på lagret kan utvecklas och flera förslag har mottagit positivt av ledningen. Det är gott att kunna vara med och påverka.                                                                                               

Stanly har många goda minnen från sina sex år på Blinkfyrar. Ett minne som han kan skratta åt, så här i efterhand, är när han som relativt ny truckförare körde rör på gaffeln. Rören började rulla mot en kunds bil som stod parkerad på innergården. Panik! Men rören rullade sakta och stannade precis innan bilen.

 

En mix av trygghet, stabilitet och utmaning

Joachim Jägestedt, produktionsansvarig

Joachim Jägestedt, produktionsansvarig

- Blinkfyrar är ett stabilt och tryggt företag med starkt kvalitetsfokus. Jag är glad för möjligheten jag fått att utvecklas inom företaget.

Att trivseln är hög vittnar den låga personalomsättningen om, och många anställda har precis som Joachim, arbetat på flera olika avdelningar under sina år som anställda på företaget.

- Jag känner att jag kan bidra till utvecklingen  genom att ge förbättringsförslag. Och att dagligen sättas på prov i problemlösning av akuta produktionsärenden är en utmaning som jag gillar!

 

Vi har roligt tillsammans

Ingrid Gyllenskiöld, ekonomiassistent

Ingrid Gyllenskiöld, ekonomiassistent

- Att arbeta med leverantörsfakturor är rätt så rutinbaserat. För av skapa avbrott arbetar jag också med kundinbetalningar och fraktsättning. Vi är ett roligt gäng, vi har kul tillsammans och det är viktigt för trivseln tycker jag.

Ingrid känner inte att hon kan påverka investeringar i ekonomi- och logistiksystem, när det gäller att fatta investeringsbeslut. Däremot upplever hon att Blinkfyrar tar vara på hennes erfarenhet och att hennes synpunkter och idéer vad gäller behov och funktioner tas i beaktande för inför beslutsfattandet.
Förbättringsprocessen är ständigt pågående och Ingrid tycker att Blinkfyrars LEAN-projekt* är lovande!

*Vi arbetar ständigt för att bibehålla vårt positiva och inspirerande företagsklimat där kunskap, kreativitet och motivation är nyckelbegrepp. Lean kommer ursprungligen från Toyotas system för att kontinuerligt jobba med att bli bättre. 

 

Lite av Sherlock Holmes!

Johan Nordh, representant

Johan Nordh, representant

- Jag trivs med att vara lite av Sherlock Holmes och kunna hjälpa kunderna med lösningar på deras skyltproblematik. Det är fantastiskt att, efter över tre år, få lära sig nya saker varje dag!                                                                                        

Som representant tillbringas mycket tid på resande fot. Att ingen dag är den andra lika passar Johan bra och han är tillfreds med att vara länken mellan kund och företag. Kontinuerliga månadsmöten och kravet att komma med minst två förbättringsförslag per år gör att Johan, trots att han är stationerad på Stockholmskontoret, känner gemenskap med kollegorna både i Staffanstorp, Göteborg och Sundsvall och delaktiget i Blinkfyrars verksamhet.

Det stimulerande dagliga arbetet utgör för tillfället Johans vidareutveckling.

- Skulle jag vilja gå en utbildning i framtiden kan jag själv lägga förslag på, och ta initiativ till en lämplig.

 

Bra kommunikation och högt i tak

Maria Ekdahl, innesäljare

Maria Ekdahl, innesäljare

- Jag trivs bra och känner mig delaktig i företaget trots att jag som innesäljare är relativt ensam på kontoret i Göteborg. Den dagliga kontakten med kollegorna i Skåne skapar sammanhållning och jag upplever att vi har högt i tak – jag kan säga och föreslå vad jag vill!