Leveranser till Sveriges största cykelvägvisning

Mikael Würtz, Platschef, Skyltteknik, Svevia:
- Skyltar för klammerlöst montage, med färre komponenter än traditionellt är jättebra och förenklar montaget som till stor del kan ske inomhus och i förväg om möjligt. De nya tabellvägvisarna har också mottagits gott bland cyklisterna. Totalt har vi monterat 7 000 riktningar och cirka 3 500 stolpar.  Klagomålen har varit få om än något vad gäller montage och utseende. Knappt en promille som grundar sig i att Stockholms Stad inte kan hänvisa över någon annans egendom. Men detta känner förstås inte cyklisterna till!

Blinkfyrar levererar skyltar till Sveriges största cykelvägvisning i Stockholm. Västerort och Söderort är monterat och klart. Stockholms city drar igång våren 2015. Totalt rör det sig om över 7 000 skyltar.  Just nu befinner sig Danderyds kommun i monteringsfasen och fler kranskommuner vill bygga vidare på Stockholms lösning. Blinkfyrar kan som enda leverantör leverera skyltar för helt klammerlöst montage. Detta innebär att montaget blir smidigt och kan ske till stor del inomhus, vilket är en fördel när mycket cykelvägvisning sker under vinterhalvåret. Stolpe med förmonterade konsoller kan förberedas genom montage inomhus. Därefter åker montörerna ut med de förmonterade konsoller och skyltar som sedan monteras på plats. Varje stolpe och skylt är döpt med unikt nummer. Detta gör det möjligt att lätt ersätta skadade skyltar. I Stockholm finns numera också stora tabellvägvisare för korsningar. Tidigare har denna produkt bara funnits i biltrafiken, men nu har den omarbetats något och återfinns även som cykelvägvisning. Cirka 100 meter innan en korsning kan cyklisten börja planera sin cykling.

Fordonsburet påkörningsskydd med fullfärgs LED ökar säkerheten

Christian Wolter, arbetsledare, Sandahls Entreprenad AB:
- Numera använder vi TMA-skyddet vid allt trafikarbete. Budskapen syns tydligt och våra vägarbetare känner sig trygga. Dessutom är den lättanvänd.

För att öka säkerheten vid vägarbeten för både sina anställda och trafikanterna har Sandahlsbolagen köpt in ett TMA-skydd som kompletteras med en främre Midi Sign skylt – en fullfärgs LED - som återskapar vägmärken och budskap. Budskapen styrs smidigt från fordonshytten med en trådlös manöverpanel.

Budskapen varierar på Staffansvallen

Bengt Carlsson:
- VMS-skylten har fungerat mycket bra och möjligheten att variera budskapen är uppskattade av både idrottsutövare, kommunens anställda och kommuninvånarna.

Bengt Carlsson, Cowi anlitades som projektledare när Staffanstorps kommun byggde byns nya idrottsplats – Staffansvallen 2011. I samband med detta beställdes också en VMS-skylt där idrottsföreningarna Staffanstorps GIF och Kyrkheddinge IF kan kommunicera aktuella händelser.