Möt vår VD

Blinkfyrars nya VD Elisabeth Nagytillträdde vid årsskiftet  Elisabeth ersätter Jonas Forsvall, som efter 11 framgångsrika år valt att ta sig an delvis nya utmaningar inom bolaget. Jonas kommer att fortsätta att arbeta med utvecklingen av Blinkfyrars tjänsteförsäljning.
 
Vad var viktigt för dig när du valde att bli Blinkfyrars nästa VD?
Ägaren, miljön på kontoret och produkterna som enligt mig ligger i tiden. Blinkfyrar har en bra, långsiktig ägare i Söderbergföretagen, som satsar på tillväxt. Ägaren gör dessutom mycket gott för samhället, vilket också tilltalar mig. Till exempel delade ägaren ut den första donationen på en miljon kronor per år, totalt kommer donationer att delas ut under tre år, på Ekonomihögskolan i Lund. Priset heter Jan Söderberg Family Prize in Economics and Management och delas ut till förnyare inom ekonomi och management. På kontoret slås jag av innovationskraften, kompetensen och arbetsglädjen bland medarbetarna.
 
Vilka skulle du vilja säga är dina främsta styrkor?
Jag har haft olika chefsroller genom åren, alltid kopplat till industrin. Jag har arbetat i organisationer i alla storlekar och vet hur flexibla och agila organisationer byggs upp, fungerar och ständigt anpassas till omgivningens behov och krav.
 
Vad har stått först på agendan?
Det viktigaste för mig har varit att lyssna och lära känna medarbetarna, produkterna och våra kunder. Mina kollegor har ett härligt innovationstänk och en enorm produktkunskap som det har varit – och är fantastiskt - att få ta del av.
 
 
Elisabeth Nagy är högskoleingenjör från Lunds Tekniska Högskola och har också en Executive MBA från Ekonomihögskolan i Lund. Hon kommer närmast från tjänsten som Customer Operation Director hos Domino Print & Apply AB.