Blinkfyrar - Sveriges största leverantör av infrastruktur produkter

Vår historia

Blinkfyrar

Med över 60 års erfarenhet inom branschen som Sveriges ledande leverantör av infrastrukturmaterial har vi på Blinkfyrar en rik historia som vi gärna delar med oss av. Vi är stolta att kontinuerligt kunna leverera produkter av bästa kvalité och vi hoppas att du vill vara med på resans gång. Nedan kan du läsa vår resa fram tills nu.

Vår resa, fram tills nu...

1960-talet

 

 

Blinkfyrar började sin resa med en liten fyr. År 1960 importerade lantbrukaren Lars Olsson en blinkfyr från Tyskland som skulle öka säkerheten på väg för bilister. Blinkfyren kom så småningom att bli ersatt med det som vi idag kallar Svensktoppen, en skylt- och brädbärare tillverkad i slagtåligt plastmaterial och med möjligheten att montera en nyare modell av blinkfyr. Svensktoppen är idag en klassisk produkt i Blinkfyrars sortiment som fortfarande flitigt används vid vägavstängning och vägarbeten.

Handboken 1960

 

Handboken har funnits sen 1960-talet. 
Idag släpps den både fysiskt och digitalt med ett uppdaterat utseende.

Blinkfyrars handbok är en produktkatalog och en manual i ett. I handboken finns stora delar utav vårt utbud samtidigt som vi förklarar användingsområden och mått. Till exempel vilken storlek på vägmärken du ska använda vid en viss hastighet eller olika reflextyper och storlekar på vägmärken och skyltar.

Handboken 1970

1970-talet

 

1970 började Blinkfyrar producera vägmärken och utökade sitt utbud av säkerhetsprodukter, företaget flyttade från Lund som tidigare varit Blinkfyrars huvudkontor till grannkommunen Staffanstorp för att kunna tillgodose de växande behoven av produkter och produktion. 

Blinkfyrar Staffanstorp 1970

1980-talet

 

Blinkfyrar sätter under 1980-talet ny standard för branschen med BLF-profilen. Våra klammers utvecklas också under denna perioden. Klammersen är fortfarande en favorit i vårt sortiment. Under åren fortsätter Blinkfyrar innovativt utvecklas för att kunna garantera säkerhet på väg för trafikanter

BLFmässa1980

Mässa 1980

1990-talet

Under 1990-talet utvecklar Blinkfyrar Europas första krocktestade säkerhetsstolpe Slipbase för vägar som saknar vägräcken. Slipbasen kan hålla majoriteten av vanliga vägmärken. 

2000-talet

 

Under 2000-talet omstiger Blinkfyrars omsättning 100 miljoner kronor. Vi på Blinkfyrar är nu positionerade som innovativa och marknadsledande inom infrastrukturbranschen med ett brett sortiment av produkter. Blinkfyrar tillverkar även här det hittills största vägmärket på 73,4 kvadratmeter. 

2010-talet

 

Blinkfyrar är först i Skandinavien med att införskaffa och tillverka vägmärken med en digital printer. Detta betyder att varje skylt kan göras exakt så som kunden önskar med hjälp av digitala filer. Under 2010-talet fortsätter Blinkfyrar utvecklas med hjälp av digitalisering. 

Under år 2013 köps AB Blinkfyrar upp av Söderbergföretagen som tillsätter VD Elisabeth Nagy år 2019, med fokus på vidare utveckling och fortsatt tillväxt av företaget. Vid förvärvet av Blinkfyrar är vi en ledande tillhandahållare av trafiksäkerhet, avstängning och infrastrukturlösningar.

2020-talet fram tills nu

 

Blinkfyrar blir certificerade enligt ISO9001 och ISO14001 (Kvalitet och Miljö). Vi förvärvar även företagen Focus Electronics och SVDT som bidrar med att Blinkfyrar kan producera stora LED-skyltar, infartsskyltar och tillhandhålla detektorsågning. 

Under 2023 vinner vi även avtalet med Stockholm stad där vi levererar och underhåller trafiksignaler.

Vi på Blinkfyrar tror med andra ord på innovation och utveckling. Med över 60 år av kunskap inom avstängning och utveckling av trafiksäkerhet ser vi fram emot att du vidare vill följa med på resans gång.

Blinkfyrar levererar och sätter upp infartsskyltar till Västerås.

VD Elisabeth med team som visar upp ISO